Wormenhotel zoekt bewoners Oosterpoort

On december 11, 2020

Wil jij graag je gft kwijt en tegelijkertijd duurzaam voedselrijke compost maken? Als je in de Oosterpoort woont is er goed nieuws; je kan je opgeven als gebruiker van één van de komende wormenhotels in de buurt. Op de linkjes onder deze pagina kan je meer lezen, ook hoe je je opgeeft.

Een goede bestemming voor je afval
Een wormenhotel staat buiten, in de buurt van je huis en gebruik je voor verwerking van je groene keukenafval. Organisch keukenafval zoals schillen, groente, theezakjes, koffiedik, eierschalen. Maar ook stro, bladeren, snijbloemen, kleingesneden tuinafval. Ook eierdozen in kleine stukjes en uitwerpselen van kleine huisdieren mogen er in.

Van afval tot compost voor je planten
De speciale wormen in de bak eten alles op en verwerken het afval tot wormenpoep met als eindresultaat prachtige compost! Deze kwaliteitscompost, ook wel het zwarte goud genoemd, kun je zeer goed in je tuin of plantenpotten strooien, het is hele goede voeding voor de grond en de planten.

Samen met je buurtjes een wormenhotel
Doe mee, samen aan de slag voor milieu, mens en dier. Behalve dat er minder afval wordt weggegooid en geld bespaart doe je ook nog iets zinvols en moois met je buren. Vooral het oogsten van compost is erg leuk om te doen en leerzaam voor jong en oud.

We hopen in het voorjaar te starten met het eerste hotel en bij de gemeente gaan we aanvragen doen voor de speciale subsidie. Hoe meer mensen zich aanmelden hoe meer hotels we kunnen plaatsen! In eerste instantie wordt er met gesloten hotels gewerkt, als alles goed loopt komen er meer gesloten en open wormenhotels waar iedereen groen afval in kan doen. De plekken waar de hotels komen wordt nog onderzocht.

Dus wil jij meer weten en ook op een milieuvriendelijke manier je keukenafval hergebruiken, doe dan met ons mee en geef je op bij: info@oosterpoortduurzaam.nl. Zet in de onderwerpregel: ‘Team Groen wormenhotel’ dan komt het bij Team Groen van Oosterpoort Duurzaam terecht. We nemen via de mail dan z.s.m. contact met je op en houden je op de hoogte van de wormenhotels.

Meer informatie over wormenhotels:
Wormenhotel – samen composteren (wormenhotel.nl)
Algemene site die veel informatie geeft over het wormenhotel. Op deze site woorden de meeste vragen rondom het wormenhotel beantwoord. Je kunt ook zien waar in Nederland wormenhotels zijn bij jou in de buurt.

Wormenhotel – Gemeente Amsterdam
Op de site van wormenhotel gemeente Amsterdam zie je diverse informatie. In Amsterdam hebben ze al 75 wormenhotels!

Nudge – Start een wormenbak
Geeft praktische informatie voor de start van een wormenbak.

Team Groen