Over ons

Op weg naar een duurzame Oosterpoort!

Oosterpoort Duurzaam is er voor en door buurtbewoners. Samen streven we naar een groene, leefbare en duurzame wijk. We doen wat optimaal mogelijk is en past bij onze wijk. We gaan snel als het kan en langzaam als dat nodig is. Op maat, per pand, per straat.

Energie en groen zijn voor Oosterpoort Duurzaam de belangrijkste thema’s.

Energie staat voor klimaatadaptatie en verduurzaming van energie en woningen. De Lokale Energie Cooperatie Oosterpoort ondersteunt en adviseert buurtbewoners hierin samen te werken. Ook lokaal energie opwekken en beheren kan bij onze eigen energiecoöperatie de LECO. Zo werken we mee aan de leefbaarheid en energietransitie in de Oosterpoort.

Groen staat voor klimaatadaptatie en verduurzaming door middel van vergroening, regenwaterbeheer en biodiversiteit.Team Groen spant zich in voor een leefbare wijk voor mens, plant en dier. Samen met buurtbewoners realiseert team Groen duurzame initiatieven als geveltuintjes, boomspiegels, groene daken, wormen- en insectenhotels.

De LECO

Team Groen

Ondersteunend aan deze werkvelden zijn:

– Het Klusteam

– Onze actieve energiecoaches en een inloopcafé

Team Communicatie voor alle pr/voorlichting.

We werken nauw samen met andere partijen. Denk daarbij aan de gemeente, Grunneger Power, de Natuur en milieufederatie, de RUG en de Hanzehogeschool.  

Bekijk hier de uitzending van OOG tv “de Oosterpoort wil verduurzamen”.