Gluren bij de buren

Gluren bij de buren; samen speuren naar groen in de buurt

Dinsdag 23 juni was het zover. Na een gedwongen Corona rustpauze hebben we ons werk binnen Team Groen Oosterpoort Duurzaam weer officieel hervat. De schouw door de Oosterpoort vond plaats onder begeleiding van Paulien Ex, onze wandelexpert in Groningen. We begonnen aan het Winschoterdiep bij het geveltuin van Paulien.

Paulien nam ons mee naar haar “wilde” achtertuin, waar prachtige appelbomen groeien. Paulien vertelt dat ze tot december tijd appels kan eten. Dit kleine paradijsje tussen alle stenen huizen, is echt heel weelderig om te zien. Er groeien diverse planten en bij de buren zien we een kers in vol ornaat.

We zijn blij dat juist de Coronatijd mensen er toe aanzet om hun huis op te ruimen, maar ook om de tuintjes te onderhouden. Daarbij zagen we dat er spontaan meer aandacht was voor het groen in de straat. Er zijn steeds meer initiatieven voor adopteren van boomspiegels in de wijk. Er gaan steeds meer tegels uit en er verschijnen meer potten met bloemen en sierlijke klimplanten. De stokrozen in de wijk nemen toe en dit geeft in meerdere straten van onze wijk een romantische en vrolijk straatbeeld.