Bestuursleden gezocht

On december 3, 2020

Wil jij je steentje bijdragen aan een duurzamer Oosterpoort? Meld je aan als bestuurslid van de LECO!

Na een tijd van grondige voorbereiding is het dan nu bijna zover: de Lokale Energie Coöperatie Oosterpoort (LECO) gaat van start. En daar kunnen we jouw hulp bij gebruiken! We zijn op zoek naar enthousiaste buurtbewoners die zitting willen nemen in het bestuur van de LECO.

Wat zijn we van plan met de LECO?

  • We worden energieleverancier van huishoudens in de Oosterpoort en omgeving. Hiervoor sluiten we ons aan bij Energie Van Ons, die al meer dan honderd energiecoöperaties in het Noorden voorziet van duurzame energie en die duurzame energie krijgt van veel lokale energie projecten. De LECO krijgt periodiek een bedrag van Energie van Ons waarmee we onze wijk extra duurzaam kunnen maken.
  • We worden de drijvende kracht achter projecten die de duurzaamheid in de wijk nog verder kunnen vergroten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan zonnepanelen op huizen, scholen of kantoren of kleine windturbines op hoge gebouwen in de Oosterpoort.
  • We doen onderzoek naar alternatieve opslagmogelijkheden voor energie, met als doel deze ook in onze buurt te realiseren.

Met de oprichting van de LECO willen we de energietransitie in de Oosterpoort verder ondersteunen en een duwtje in de rug geven. Zodat we uiteindelijk een duurzamere wijk hebben!

Ben jij enthousiast geworden over de plannen van de LECO en wil je meer weten over de taken van een bestuurslid? Neem dan contact op met Wim Hartman via wim.hartman@oosterpoortduurzaam.nl