Zomers en bloemrijk soepje
Dat bloemen mooi zijn om te zien in tuin en straat en goed zijn voor de biodiversiteit wisten we al. Dat je er ook een heerlijke gezonde maaltijd mee kunt maken is voor de meeste mensen onbekend.
Het is wel belangrijk dat je biologische plantjes/bloemen gebruikt. Je hebt liever geen bloemen op je bord die met gif zijn bespoten.
Recept:
Je kookt één of twee aardappelen en 2 grote wortels goed gaar met wat plantaardige bouillon of zout voor een stevige basissoep. Daarna voeg je een handjevol gesneden bloemkool, prei, bietjes en bieslook toe.
Eroverheen strooi je de volgende bloemetjes: komkommerkruid, goudsbloem en bloemetjes van koolsoorten. Dat ziet er prachtig uit en smaakt heerlijk!
Andere eetbare bloemen: bloemen van doorgeschoten ruccola, radijsjes en kool. Vlierbloesem en bloemen van peultjes. Van de Oostindische Kers kun je alles eten, blad, bloem en wortel. Succes met experimenteren!
(foto Anne Koers)