Presentatie Wijk Energie Plan: mooie start nieuwe plannen!

On oktober 10, 2023

Maandag 18 september j.l. was het rond half acht al snel lekker vol in de biljartzaal van het Poortershoes. Veel buurtbewoners en andere gasten waren nieuwsgierig naar het allernieuwste plan van de LECO: het Wijk Energie Plan.

Wim Hartman introduceerde de avond en alle sprekers. Het belang van een wijkbreed plan waarin oplossingen en antwoorden te vinden zijn voor alle buurtbewoners, op weg naar verduurzaming. Samen en met hulp van deskundigen en gemeente kunnen we een heel eind komen!

Peter Bootsma had de eer het eerste exemplaar te mogen ontvangen en hij vertelde dat hij onder de indruk was van de deskundigheid van het plan. Ook vroeg hij wat er nog nodig was om verder te kunnen en de plannen te verwezenlijken. Wim Hartman benadrukte dat samenwerking en enthousiasme het belangrijkste zijn, er moet draagvlak komen voor het plan in de buurt.

Er zijn door de LECO al enkele concrete stappen gezet om de wijkbewoners te helpen verduurzamen. Het project ’10 woningtypes, 10 energie adviezen voor de hele buurt’ is nu bezig en zal eind dit jaar, begin volgend jaar worden afgerond. Niet lang daarna kunnen buurtbewoners gratis gebruik gaan maken van de deskundige kant en klare adviezen per woningtype. Energie-adviseur Richard Hesling is verantwoordelijk voor het onderzoek en advies van de 10 woningtypes. Op de presentatie liet hij al wat voorbeelden zien van de vele verschillende soorten adviezen naar verduurzaming in een hybride wijk als de Oosterpoort.