Het Klusteam in de zomerperiode

On juli 13, 2023

De afgelopen periode is het aantal klusjes sterk afgenomen. Lijkt ook wel logisch, iedereen zit er immers lekker warm bij dankzij de zomerse periode. Maar soms wordt het juist veel te warm en gaan Oosterpoorters wanhopig op zoek naar verkoelende oplossingen. Het Klusteam heeft al meerdere verzoeken gehad om hierbij te helpen. Bijvoorbeeld het ophangen van eenvoudige zonwering bij drie dames op leeftijd in huurwoningen in een Oosterpoorts hofje. Pure noodzaak is een dergelijke maatregel, we weten allemaal hoe gevaarlijk hittestress kan worden. Jaarlijks overlijden meer ouderen en andere kwetsbare personen door de toegenomen hitte. Dit aantal zal zonder maatregelen verder toenemen. 

Zit jij in een veel te heet huis en je hebt hulp nodig bij een verkoelend klusje? En je kan nergens anders hulp krijgen? Neem dan contact op met het Klusteam, dan komt een vrijwilliger bij je thuis kijken wat er aan gedaan kan worden.
Mail ons op klusteam@oosterpoortduurzaam.nl of bel 06-45 50 17 40

NB: Oosterpoort Duurzaam zal ook betreffende verhuurder benaderen om te bekijken wat er kan worden gedaan voor een bewoner.
Kijk hier voor tips om je woning koel te houden.