Filmavond maandag 12 februari Poortershoes

On januari 30, 2024

Ontdek de wereld onder je voeten in de film ‘Onder het Maaiveld’

De bovengrondse wereld is ons redelijk bekend, die met planten, dieren, insecten en vogels. Hieronder bevindt zich een tweede wereld: een ondergrondse gemeenschap van wortels, larven, wormen, schimmels, bacteriën, amoeben en geleedpotigen. In deze film maak je kennis met al het leven in deze microkosmos en hun onderlinge communicatie.

Er zitten meer levende wezens in één theelepel gezonde grond dan er mensen op aarde zijn.

De film wordt eenmalig vertoond op maandag 12 februari in het Poortershoes. Inloop 19.00 uur, aanvang 19.15 uur.

De entree is gratis, je moet je wel van tevoren opgeven ivm het beperkt aantal beschikbare plaatsen. Doe dit zsm via film@oosterpoortduurzaam.nl of telefoon: 06-45501740

De film vertelt het verhaal en de ontwikkeling van een groepje stedelingen die op een klein stukje grond, net buiten de grote stad, aan de slag gaan met het realiseren van een droom. De groep gaat het experiment aan: ze willen een stukje boerenland met een monocultuur van Engels raaigras ‘omtoveren’ in een productieve moestuin – en de grote vraag is: gaat dat lukken? Niet alleen bij de tuin maar overal in de omgeving komen ineens de dieren, vogels en insecten terug. Ook de microwereld krijgt een boost.. Van daaruit, via de bodem, leert de kijker hoe wonderlijk en vernuftig het ondergrondse leven is. Het laat zien hoe veerkrachtig en vindingrijk de natuur is. En zonder dit wemelende leven, onder het maaiveld, zou het bovengrondse leven helemaal niet bestaan.