Zet de Meeuwerderweg in de bloemetjes!

On oktober 7, 2021

Zaterdag 30 oktober om 11.00 uur gaat Team Groen van Oosterpoort Duurzaam biologische bloembollen planten rond de boomspiegels aan de Meeuwerderweg. Wil je meedoen? Dat kan.

We verzamelen om 11.00 uur aan de Meeuwerderweg voor de Coop. Neem een schepje mee en eventueel tuinhandschoenen. Je kan je opgeven bij teamgroen@oosterpoortduurzaam.nl maar dat hoeft niet. Team Groen zorgt voor de biologische bloembollen. We kiezen voor biologische bollen omdat ze sterker zijn en geen dodelijk vergif voor insecten en bodem bevatten.

Woon je aan de Meeuwerderweg en heb je een boom voor of dicht bij je huis? Dan bestaat er ook de mogelijkheid de boomspiegel (de ruimte met aarde om de boom heen) te adopteren.

Dat gaat zo: je geeft je op bij de gemeente, zie hieronder. De plantsoenendienst heeft dan de intentie de boomspiegel met rust te laten. Je kan de aarde om de boom beplanten door bijvoorbeeld biologische bloemzaden te strooien, stekjes erin te zetten en bollen te planten. Zo kan je genieten van een plantenpracht vlak bij je huis en help je mee aan de biodiversiteit.

Meer informatie:

Heb je na het lezen van deze flyer vragen, neem dan contact op met Team Groen via teamgroen@oosterpoortduurzaam.nl)