De LECO gaat los!

On september 28, 2021

Een zeer feestelijke handtekening is maandag 20 september j.l. in het Poortershoes gezet onder een duurzame samenwerkingsovereenkomst voor het WEP. Dit WijkEnergiePlan gaat ons, buurtbewoners, helpen met keuzes maken in de nabije toekomst. Hoe ga je je huis verwarmen, isoleren? Hoe kan je besparen en waar vind je de beste zonnepanelen? Wie doet mee en wat gaat het kosten? Door een goed plan te maken hierover kunnen straks alle bewoners van de Oosterpoort meedoen. De LECO zorgt voor duurzame lokale energievoorziening en wil onze wijk zo zelfvoorzienend mogelijk maken.

Oosterpoort Duurzaam heeft als doel: samen op weg naar een duurzame Oosterpoort, voor en door Oosterpoorters. Hieruit ontstond het prachtige plan om een lokale energiemaatschappij op te richten, de LECO. Samen met deskundigen op dit terrein, Grunneger Power en Natuur en Milieufederatie Groningen, gaat LECO nu in zee. Er wordt een jaar uitgetrokken om een goed, gefundeerd plan te maken waar iedere buurtbewoner mee uit de voeten kan.

Op de foto bovenaan van links naar rechts: Nicoline Wijnja, Wim Huizinga, Hidde Blaauw, Hans van Hilten (allen LECO) en onderaan van links naar rechts: Wouter Pronk (Grunneger Power), Wim Hartman (LECO) en Simone Rommets (Natuur en Milieufederatie Groningen)