Zaterdag 23 april ‘Boomspiegelplantdag’ Meeuwerderweg

On april 20, 2022

De vrolijke leden van team Groen gaan verder met het beplanten van boomspiegels. Naast de kleurrijke biologische lentebloeiers komen vaste inheemse planten. Zo is er een groot gedeelte van het jaar genoeg goed voedsel voor bijen en andere insecten en wordt de bodem verbeterd. En het ziet er natuurlijk prachtig uit! Om alle planten te plaatsen kan team Groen wel wat hulp gebruiken.

Wil je meehelpen met plantjes zetten?
We verzamelen om 10.30 uur aan de Meeuwerderweg voor de COOP. Neem een schepje mee en eventueel tuinhandschoenen. Je mag je opgeven bij teamgroen@oosterpoortduurzaam.nl maar dat hoeft niet. Team Groen zorgt voor de planten die we uit de tuin van de verschillende teamleden halen en verplanten. Als jij planten overhebt van je eigen tuin mag je ze ook meenemen.
We kiezen voor inheemse planten omdat die passen in de flora en fauna van deze streek en we daarmee de biodiversiteit versterken. Dan moet je bijvoorbeeld denken aan dovenetel, hondsdraf, lieve-vrouwe-bedstro, vrouwenmantel, maagdenpalm en robertskruid. Dat zijn bodembedekkers die wel tegen een stootje in de boomspiegel kunnen.