Statiegeldactie COOP voor Team Groen

On december 10, 2021

De COOP kiest ieder kwartaal een nieuw goed doel in de buurt voor haar statiegeldactie. In de winkel kunnen klanten ervoor kiezen om hun statiegeld te doneren aan dit doel. In drie maanden tijd kunnen de donaties van klanten uit de buurt lekker oplopen. De COOP beloont dit met een mooi gebaar door het eindbedrag te verdubbelen. Alle reden voor organisaties in de wijk om zich aan te melden.

Deze keer is Team Groen van Oosterpoort Duurzaam aan de beurt. Van januari tot en met maart 2022 kunnen buurtbewoners hun statiegeld doneren d.m.v. de groene knop bij de statiegeldautomaat in de COOP. Lees hieronder welke leuke en duurzame dingen team Groen voor onze buurt doet en waarom ze wel wat extra’s verdienen!

Op zaterdag 30 oktober j.l. is er een boomspiegelplantdag geweest aan de Meeuwerderweg. Wel 425 biologische bloembollen zijn er geplant door team Groen, samen met een aantal vrijwilligers uit de Oosterpoort. De hele buurt kan dankzij deze inzet de komende lente van vrolijke nieuwe tuintjes onder de bomen gaan genieten.

Het beplanten van boomspiegels heeft veel voordelen. Het is niet alleen goed voor het waterbeheer in onze wijk maar ook goed voor meer biodiversiteit. Zo ontstaat er meer natuurlijke ruimte voor de dieren en insecten in onze wijk. En het maakt onze straat nog gezelliger en mooier om in te wandelen.

Omdat biologische bloembollen en planten niet gratis zijn heeft Oosterpoort Duurzaam deze boomspiegelplantdag aangemeld voor de statiegeldactie bij de COOP.

Help je mee? Doneer groen deze keer, daarmee ondersteun je meer groen, duurzaamheid en biodiversiteit in jouw buurt!

Ook zin om mee te doen aan al dat groen? Meld je aan bij oosterpoortduurzaam@gmail.com en kijk op de website bij team Groen www.oosterpoortduurzaam.nl

Wil je meer weten over de statiegeldactie, check www.coop.nl/statiegeld