Insectenhuis tegenover de Bekenkampschool

On november 15, 2021

Tegenover de Bekenkampschool staat nu een mooi groot insectenhuis. Het is gemaakt van natuurlijk materiaal dat we in samenwerking met de gemeente verzameld hebben. Het stukje grond waar het insectenhuis staat is ook aangepakt. Het gemaaide gras van het talud (grasveldje) aan de Kwintlaan is neergelegd om de bodem te verrijken. We gaan er bloemen planten en een houtwalletje maken, zodat we de nieuwe bewoners van het insectenhuis tegen de kou kunnen beschermen en voor een beetje variatie in hun leefomgeving kunnen zorgen. Een mooi houtsnipperpaadje door dit kleine stukje groen ligt ook in de planning.

Waarom doen we dit?
Insecten zijn heel belangrijk voor planten, bomen, het bodemleven, het opruimen van plantenresten én voor onze voedselvoorziening. Het gaat helaas niet goed met de insecten, mede door het gebrek aan voedsel en een goede leefomgeving. Daarom willen we ze met het insectenhuis een goed plekje geven om te wonen en om eten te vinden in onze wijk. We gaan de biodiversiteit vergroten, de bodem verbeteren en het talud zal straks vol prachtige bloemen staan. We hebben daarnaast de samenwerking gezocht met de Bekenkampschool. Door de nieuwe bewoners van het insectenhuis te bestuderen, willen we samen met de kinderen meer over hen leren.

Heb je vragen of ideeën?
Team Groen gaat samen met de gemeente deze plek beheren. Wil je meedoen, meedenken, even komen kijken of heb je na het lezen van dit bericht vragen, neem dan contact op met Team Groen via teamgroen@oosterpoortduurzaam.nl.

Lees hier de flyer over het insectenhuis