Nationale Zaaidag 22 april 2021

On april 11, 2021

Zaai voor de bijen, vlinders en andere insecten! Zet je straat in bloei en doe mee.
The Pollinators openen dit jaar voor de vierde keer de Voedselbank voor Bijen. Meer dan 1500 particulieren door het hele land zijn inmiddels voorzien van uitdeelpakketten met gratis biologische zaden. Het belooft een succesvolle Nationale Zaaidag te worden!

Team Groen Oosterpoort Duurzaam is één van deze voedselbanken voor bijen en deelt dus ook zaden uit. Als je je hiervoor opgegeven hebt kun je jouw pakket ophalen in de Oosterpoort.

Extra zaaien is nodig!
Weet dat meer dan 70% van wat op je dagelijkse etensbord ligt, tot stand komt door onze bestuivers: de bijen of andere insecten. Hun aantal is drastisch afgenomen en wij moeten een handje helpen. Zaai daarom extra zaden in je tuin, geveltuin, boomspiegel of bloempotten. Gebruik biologische zaden want hier zit geen gif in waar insecten ziek van worden. Als de zaden uitgegroeid zijn tot bloemrijke planten zullen veel vlinders, bijen en andere insecten komen smullen van deze gezonde voeding.

Lentekriebels
Tijdens de Lentekriebels op donderdag 15 april en zaterdag 17 april 2021 gaat Team Groen met enkele vrijwilligers uit de wijk zwerfafval opruimen in de Oosterpoort. We zullen ook zaden uitdelen aan buurtbewoners om zo te stimuleren de Oosterpoort bloemrijker en insectvriendelijker te maken.

Meer inspiratie kun je lezen onder het kopje Team Groen
Voor vragen kun je ook direct contact opnemen met teamgroen@oosterpoortduurzaam.nl