Lentekriebels

On april 10, 2021

Lentekriebels gaat binnenkort beginnen! Op donderdag 15 en zaterdag 17 april gaat Team Groen met een aantal vrijwilligers uit de wijk zwerfafval opruimen in de Oosterpoort. We delen tijdens het opruimen o.a. zaden uit zodat de Oosterpoort nog bloemrijker wordt. En we verspreiden de folder ‘Geveltuintjes’.

Heb je ons visitekaartje en een zakje zaadjes ontvangen in je brievenbus?

Ben jij één van de gelukkigen die onlangs een zakje met biologische zadenmengsel of zaadpapier hebt ontvangen in je brievenbus van Team Groen Oosterpoort Duurzaam? Dan volgen hier wat praktische tips voor het zaaien.

De losse biologische zaden kunnen gezaaid worden in een pot of direct in de volle grond. Maak de aarde van tevoren goed rul met een schep en zorg dat het nat is. Het zaadpapier of de losse zaadjes kan je hier op verdelen en daarop breng je 2 tot 3 centimeter rulle, droge aarde aan. Dan druk je de grond licht aan. Dit zorgt ervoor dat de zaden goed kunnen ontkiemen en het vocht optimaal gebruikt wordt. Het ingezaaide gedeelte voorzichtig besproeien en vochtig houden totdat de zaden ontkiemen.

Voor een instructie zie ook het filmpje Boomspiegel Deel 1 op Facebook Oosterpoort Duurzaam.