Feestelijke opening wormenhuis Winschoterdiep

On maart 30, 2023

Op de kade van het Winschoterdiep, tussen de woonboten 1031 en 1033, staat sinds zaterdag 25 maart j.l. het eerste wormenhuis van Oosterpoort Duurzaam. Twee leden van team Groen hebben samen met andere volhouders afgelopen maanden keihard gewerkt om dit prachtige houten gebouwtje in elkaar te puzzelen. Inclusief ‘groen dak’, de plantenbak met vrolijke plantjes bovenop houden het binnen lekker koel.

Omringd door enthousiaste buurtbewoners openden team Groenleden Sanne Werkman en Anne Koers het wormenhuis dat vanaf dat moment in gebruik kon worden genomen. De eerste bewoners, 5 kilo compostwormen van de familie EIsenia Ferida, werden voorzichtig in hun ruime verblijf gezet. Ze zijn inmiddels al enkele dagen lekker aan het peuzelen.

De wormen krijgen vooral groente, fruit en tuinafvalresten. En dan alleen van onbereide, pure producten en het allerliefst biologisch. Ook koffiedik en oude theeblaadjes mogen erin. Een klein clubje deelnemers zal hier voorlopig voor zorgen, wormenkenner Anne houdt klimaat en voedselkwaliteit in de gaten. Over een tijdje is er een praktische workshop over het wormenhuis voor alle deelnemende buurtbewoners. Zij ontvangen een uitnodiging hiervoor in de bus of per mail.

Foto’s Arjo Stokman