Duurzaam energie-advies voor elke woning-eigenaar

On maart 9, 2023

Help jezelf en je buurt met een gratis energie-advies voor jouw woning! We nodigen huiseigenaren die willen verduurzamen van harte uit deel te nemen. Voor ons plan zijn er 10 huiseigenaren nodig.

1 advies per woningtype

Om huiseigenaren te helpen verduurzamen heeft de LECO van Oosterpoort Duurzaam subsidie aangevraagd én gekregen bij de Postcodeloterij voor een energie-adviseur. Wij willen dat deze adviseur aan de slag gaat in de 10 verschillende types woningen die er in de Oosterpoort zijn.

De energie-adviseur maakt per woningtype een zeer gedetailleerd advies voor de woningeigenaar. Wat het betekent als je van het gas afgaat, welke mogelijkheden er zijn. Hoe het huis kan worden verduurzaamd, in welke stappen.

Er komt een onderzoek, analyse en advies voor de woning inclusief kostenplaatje. Plus een uitgebreide toelichting hoe dit te financieren, met alle subsidies waar de woningeigenaar aanspraak op kan maken. Dit rapport kost de 10 deelnemende woningeigenaren helemaal niets. Meld je snel aan!

10 adviezen voor de hele buurt

Je raadde het misschien al; voor alle woningen die tot hetzelfde woningtype behoren, kun je min of meer hetzelfde advies toepassen. En dat is precies de bedoeling: elke Oosterpoorter huiseigenaar kan straks gratis gebruik maken van het advies wat voor zijn/haar woning van toepassing is.

Een hele efficiënte manier om snel en goed te leren wat verduurzamen van je woning aan tijd, inzet en geld gaat kosten! Uiteraard zullen er wat verschillen zijn met het advies op maat maar in grote lijnen is het over te nemen. En dat kan enorm helpen in het maken van keuzes. Hoe je aan deze adviezen kan komen laten we je z.s.m. weten in een volgende nieuwsbrief, nog even geduld.

Meld je aan als je mee wil doen

Wil jij een duurzaam energie-advies op maat en denk je er serieus over om je woning de komende jaren degelijk te verduurzamen, dan hopen we dat je je aanmeldt. Als tegenprestatie vragen we dat je de belangrijke onderdelen van het advies beschikbaar stelt voor je buurtgenoten met hetzelfde woningtype. En hen af en toe vertelt over je ervaringen, ook die met het verduurzamen. Want verduurzamen doen we samen in de Oosterpoort!

Meld je aan bij: oosterpoortduurzaam@gmail.com o.v.v. ‘aanmelding energie-advies woningtype’

Of bel: 06-45501740

Ook voor vragen kan je ons mailen of bellen!