Donderdag 19 mei: eerste uitslag van de buurt-enquête.

On mei 11, 2022

Kom naar de buurtavond in het Poortershoes van 20.00 tot 21.30 uur.

Energie besparen en huizen verduurzamen doen we samen als buurt. Ook als je de enquête nog niet hebt ingevuld ben je van harte welkom. De avond wordt georganiseerd met Grunneger Power en Natuur en Milieufederatie Groningen.

Toch nog even invullen, die buurt-enquete? Hier kan het: (linkje)

Alle ingevulde buurt-enquêtes, de papieren en digitale, zijn verzameld en verwerkt. Eric Molleman heeft een voorlopige analyse gemaakt en zal deze kort en helder toelichten. Ook Klaas Kloosterman komt aan het woord, hij vertelt hoe duurzame keuzes in onze wijk samenhangen met opleiding en inkomen.

Denk mee, praat mee en kies mee. Het is nu nog mogelijk dat wij als buurt zelf bepalen hoe we verduurzamen en niet de overheid.

Hidde Blaauw werkt als projectingenieur op het gebied van ‘collectieve warmte en koude’. Een duurzame manier om bijvoorbeeld rest-energie uit de industrie te gebruiken als bron voor een warmtenet. De capaciteit van een warmtenet bepaalt hoeveel woningen kunnen worden voorzien van duurzame warmte. Hidde vertelt over de verschillende mogelijkheden en hoe een warmtenet in onze buurt zou kunnen werken.

Er is op de buurtavond alle ruimte voor jouw vragen en ideeën. Wat wil jij bespreken?

Je kan je vragen ook inbrengen op het spreekuur of ons mailen: oosterpoortduurzaam@gmail.com. Het inloopspreekuur tot de zomervakantie is op maandag 20 juni en maandag 4 juli, van 19.00 tot 21.00 uur in het Poortershoes.