Pompoencurry met rijst

Pompoencurry met rijst (4 personen)

Ingrediënten

1 kleine pompoen (ongeveer 1 kg)

2 uien

1 teentje knoflook

2 tomaten

200 ml kokosmelk

300 g rijst (pandan- of basmatirijst is hier lekker bij)

1 blokje groentebouillon

2 tl kerriepoeder

1 tl kaneel

zonnebloemolie

3 bosuitjes (optioneel)

Bereiding

Was de pompoen, snijd ‘m in blokjes (verwijder de pitten), laat de schil er gewoon aan zitten. Snijd de uien en het teentje knoflook en fruit ze even in de pan met zonnebloemolie tot ze goudbruin zijn.

Voeg de blokjes pompoen eraan toe en bak ze even mee. Strooi de kerriepoeder en kaneel erover.

Voeg de tomaat en de kokosmelk toe en verkruimel het groentebouillontablet er over en roer door.

Laat de curry 20 minuten (met deksel op de pan) stoven op laag vuur tot de pompoen zacht is geworden.

Kook de rijst volgens de verpakking.

Serveer de rijst naast de curry en strooi er eventueel in ringetjes gesneden bosuitjes erover.

Tip! Hou je van wat meer pit? Voeg dan wat sambal toe.